Main » 2009»Haziran»2 » Windows Server 2008 Enterprise (Full Sürüm)-$3,999 lık pro
Windows Server 2008 Enterprise (Full Sürüm)-$3,999 lık pro
11:23:50
Windows Server 2008 Core Enterprise Setup.. / + Qurulum Video +Crak+ Download link..
Subject: Server 2008 Core Enterprise Setup..
Core (GUI siz ortamın kurulumu) Microsoft Windows Server serisinin son ürünü Windows Server 2008 yakında kullanıma sunulacak. Birçok yeniliği beraberinde getiren bu ürünle birlikte yeni tanıştığımız “Core” kavramı da dikkat çekmeye başladı. Server Core olarak duyurulan bu ürüne “Windows without Windows” yakıştırması yapılıyor. Grafik arayüzü bulunmayan, komut satırından yönetilebilecek bir Windows Server kurulum seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Bu makalede Server Core ‘u yakından inceleyeceğiz. Windows yöneticilerinin alışık olduğu grafik arabirim (GUI) olmadan server yönetmek çok kolay olmayacak. Artık tüm yönetimsel görevlerin bir parçası haline gelmiş olan wizard’ları kullanmadan, çoğu yöneticinin tercih etmediği bir şekilde, tüm idari işlerin komut satırından yapılması gereken bir işletim sistemine neden ihtiyaç duyarız, bu sorunun da cevabını vermek lazım. Server Core’un sağladığı avantajlardan birkaçı şunlar. · Daha az bakım gerektirmesi · Daha az yönetimsel efor gerektirmesi · Daha az servis çalıştırarak atak alanının azaltılmasıyla gelen ekstra güvenlik · Daha az sistem kaynağı kullanması · Kısa kurulum süresi Server Core ile kullanılabilecek olan sunucu rolleri şunlardır. Active Directory Domain Services (AD DS) Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS) DHCP Server DNS Server File Services Print Server Streaming Media Services IIS 7.0 kurulum videoları Google Video: http://video.google.com/videoplay?do...96095663101586 Youtube :http://www.youtube.com/watch?v=KVY3KCmt2PM
Subject: Server 2008 Core Enterprise Setup..-LİNKLER
Şimdi gelin bu yeni platformun özelliklerini; webuygulamaları, güvenlik, merkezi uygulama yönetimi gibi ana kategorilerhalinde değerlendirelim. Performans: Performans yönetimi ve performans araçlarına değinmeden önce Windows Server 2008’in donanımsal gereksinimlerine bir göz atalım; İşlemci • Minimum: 1GHz • Tavsiye Edilen: 2GHz • Yüksek Performans: 3GHz veya üzeri Bellek • Minimum: 512MB RAM • Tavsiye Edilen: 1GB RAM • Yüksek Performans: 2GB RAM (Normal Yükleme) veya 1GB RAM (Server Core Yüklemesi) veya üzeri • Maksimum (32-bit için): 4GB (Standart) veya 64GB (Enterprise ve Datacenter) • Maksimum (64-bit için): 32GB (Standart) veya 2TB (Enterprise, Datacenter, ve Itanium tabanlı sistemler) Disk Alanı • Minimum: 8GB • Tavsiye Edilen: 40GB (Full installation) veya 10GB (Server Core installation) • Yüksek Performans: 80GB (Normal Yükleme) veya 40GB (Server Core Yüklemesi) veya üzeri Note:16 GB’dan yüksek belleğe sahip bilgisayarlar; paging, hibernation, veyadumping için daha fazla disk alanına ihtiyaç duyacaklardır. Sürücü Gereksinimi • DVD-ROM sürücü Görüldüğü üzere Server 2008, sunmuş olduğu yüksekperformans ve güvenlik eklentilerine karşılık çok yüksek sistemgereksinimi duymamaktadır. Server kurulumuna göre değişiklik gösterenbellek yapısı sayesinde yükleme seçeneklerini kendi ihiyaçlarınıza veyapınıza göre değerlendirebilirsiniz. Server Core yapısı olarak adlandırılan yeni model ileMicrosoft, arabirim ve bunun getirdiği performans düşüklüğünü ortadankaldırmak amacıyla tamamen komut satırından yönetime imkan veren biryapıyı gündeme getirdi. Bir başka performans gelişimi olarak multi-coredesteği her bir sanal makine için 8 adet mantıksal işlemciyi imkanlıkılıyor. 32 ve 64 bit mimarisine sahip sanal serverların aynı fizikselserver üzerinde çalışabilmesi artık mümkün. Uygulamaların sanalserverlar üzerinde çok daha performanslı çalışacağına dikkat çeken bugelişim sayesinde fiziklsel ve mantıksal bütünlük çok iyi koordineedilmiş gözüküyor. Kolay Yönetim: Server yönetimi dendiğinde; kullanışlı, hızlı veçözüme yakın araçlara sahip olmak her zaman önce gelir. Bu yönüyle 2008Server yöneticilerine önemli araçlar sunmaktadır. Bunlar içerisinde ençarpıcı olanı şüphesiz PowerShell. Yeni nesil komut satırı mimarisiyleçok daha esnek ve efektif sonuçlar alınabilmektedir. Yine vazgeçilmezbir konsol olan Microsoft Management Console 3.0 sayesinde Windowsservisleri, araçları ve denetim ilkeleri çok daha uyumlu ve hızlıişlenebilmektedir. Micorosft System Center yapısıyla tam uyumlulukgösteren 2008, ileride güçlendirilmiş Microsoft Server araçlarıylaciddi performans optimizasyonu sağlayacak gibi gözüküyor.Güçlendirilmiş Windows Management Instruments (WMI) ve Group Policyteknolojilerinin de desteğiyle server yönetimi konusunda çok önemliadımların atıldığı görebiliyoruz.
Windows ServerCore ServerCore sayesinde, yönetim araçlarını çok dahahızlı ve güvenli bir biçimde kullanabilirsiniz Arttırılmış Güvenlik: Birçok yeni güvenlik aracını beraberinde getiren vebugüne kadarki en güvenli Windows Server olan 2008, adeta istemcibilgisayarlara daha yüksek güvenlik vaat edebilmek içinyapılandırılmış.
Güvenlik ve Kural Yönetimi: Network Access Protection ve Network Policy Server Advanced Firewall
BitLocker Drive Encryption İlk olarak Windows Vista’nın Ultimate ve Enterprisesürümlerinde tanıdığımız BitLocker Driver Encryption teknolojisi Server2008 tarafındanda da tam olarak desteklenmekte. Cryptography Next Generation Read-Only Domain Controller (RODC) Server güvenliği dendiğinde hem fiziksel hem mantıksalgüvenlik akla gelir. Bu sebeple serverlarınızın barındırıldığı yerleringüvenli olması gerekmektedir. Windows PowerShell Yeni nesil komut ve scripting sistemi olan Powershellsayesinde 130’ı aşkın komut ve geniş bir script dili yardımıylayönetimsel faaliyetler çok hızlı ve aktif bir biçimde hayatageçirilebilmektedir. Bir script dili olması sebebiyle çok esnek vegeniş bir uygulama alanı bulunmaktadır. Powershell hakkında detaylı bilgi için Windows PowerShell Getting Started Guide and Quick Reference Powershell download için. Download Link IIS 7.0 ve .NET 3.0 ile Geliştirilmiş Web Uygulamaları
Windows Yazdırma Yönetimi Network File System Windows Deployment Services (WDS) Önceki windows sistemlerde RIS (Remote InstallationServices) olarak tanıdığımız yapıyı yeni nesil Windows içerisinde WDS(Windows Deployment Services) olarak göreceğiz. WDS sayesinde networküzerinden uzak platformlara kurulum yapılabilmektedir. İmaj mantığınagöre yeniden dizayn edilen WDS çok daha hızlı ve sorunsuz kurulumlariçin tasarlanmışa benziyor. Paylaşım ve Saklama Sunucusu (Share and Storage Server)